Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Dode tasjesdief eerder veroordeeld voor geweld

De 19-jarige Marokkaanse jongen die maandagavond na een mislukte overval in Amsterdam door een auto werd doodgereden, had diezelfde ochtend een straf van twee jaar tegen zich horen eisen voor diefstal met geweld. Dat zegt een woordvoerder van de rechtbank van Amsterdam. De vrouw die wordt verdacht de jongen te hebben doodgereden, is nog in verzekering. Vandaag wordt besloten of zij aan de rechter-commissaris wordt voorgeleid. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt nog. Maandagavond stopte een brommer met twee jongens langs de stilstaande auto. Een van de jongens heeft een tas van de voorbank van de auto gestolen. Daarna is de jongen op de brommer weggereden. De vrouw is volgens het OM ,,met behoorlijke snelheid'' achteruit gereden. 50 meter verderop is de auto tegen een boom tot stilstand gekomen. Het slachtoffer was met de brommer tussen de auto en de boom klem geraakt en overleed ter plekke. De tweede jongen is nog voortvluchtig.