Dienstverlenen over grenzen

Tom de Waard (1946), managing partner van advocatenkantoor Clifford Chance in Amsterdam, heeft er sinds kort een nieuwe functie bij: lid van het wereldwijde management committee van de groep. Een blijk van erkenning? ,,Vooral voor Clifford Amsterdam'', reageert De Waard. Het kantoor waaraan hij leiding geeft, groeide de afgelopen zes jaar van 35 naar ruim 130 medewerkers. ,,Onze prestaties worden gewaardeerd.'' Na het gymnasium schreef De Waard zich in voor een studie rechten in Leiden. Hij begon zijn carrière bij Stibbe Simont Monahan Duhot, waar hij van 1979 tot 2000 lid was van de maatschap. In 2000 maakte hij de overstap naar Clifford Chance waar hij sinds 1 maart 2000 partner is. In mei 2002 werd hij benoemd tot managing partner van Clifford Chance Nederland. De Waard wil zijn nieuwe functie nog 3,5 maanden combineren met zijn werk als managing partner. Daarna verlegt hij zijn aandacht naar de vijftien kantoren van Clifford in continentaal Europa. ,,Mijn doel is een optimale dienstverlening over de grenzen heen. Dus als we voor een cliënt een deal sluiten in Nederland, Frankrijk en Duitsland, dan moet hij het gevoel hebben dat het één geheel is.''

Personalia@nrc.nl

    • Danielle Pinedo