Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

CAO-overleg banken gestopt

De onderhandelingen over een CAO voor kleine banken zijn vastgelopen. De banken hebben het overleg afgebroken. Dat meldt FNV Bondgenoten vandaag. Knelpunt is volgens de bond de pensioenregeling. De werkgevers willen dat de 15.000 werknemers bij de kleine banken voor het eerst ook zelf premie gaan betalen. De vakbond wil vanaf 2006 een werknemerspremie accepteren, maar alleen als de totale premie uitkomt boven de 15 procent van de loonsom. Ook over de lonen liggen de standpunten uiteen.