Veldrijder Nys wint, eindzege Van den Brand

Veldrijder Sven Nys heeft gisteren in het Franse Nommay zijn vijfde wereldbekerwedstrijd van het crossseizoen gewonnen. De Belg arriveerde solo aan de streep. Achter hem volgden vier landgenoten: Tom Vannoppen, Sven Vanthourenhout, Erwin Vervecken en Davy Commeyne. Wilant van Gils was met een negende plaats de beste Nederlander. Richard Groenendaal kwam niet aan bij de finish, hij stapte af na een valpartij.

Bij de vrouwen ging de wereldbekerzege naar Daphny van den Brand. In de vierde en laatste wedstrijd eindigde de Nederlandse als tweede, vijftien seconden achter Europees kampioene Hanka Kupfernagel uit Duitsland. Derde werd de Française Maryline Salvetat. Ex-wereldkampioene Van den Brand won de eerste twee wedstrijden om de wereldbeker, waarmee ze de basis voor de eindoverwinning legde. Kupfernagel won weliswaar de laatste twee ritten, maar kon in de eerste wedstrijd niet starten wegens ziekte. De Duitse wielrenster won de wereldbeker in 2004.