Spaanse qualifier stuurt landgenoot en kanshebber Moyá weg

Carlos Moyá is vandaag op de eerste dag van de Australian Open in Melbourne uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Spanjaard verloor van zijn landgenoot Guillermo Garcia-Lopez, nummer 128 van de wereldranglijst, die succesvol uit het kwalificatietoernooi kwam. De uitslag was 7-5, 6-3, 3-6 en 6-3. Moyá stond in 1997 in de finale in Melbourne.

Verrassend was ook de uitschakeling van oud-kampioene Mary Pierce. De 30-jarige Franse tennisster verloor van haar negen jaar jongere landgenote Stéphanie Cohen-Caloro: 6-2 en 6-2. Pierce won het grandslamtoernooi in 1995. In 2000 won zij ook het Franse Open op Roland Garros.

Peter Wessels bereikte voor het eerst in zijn loopbaan de tweede ronde van de Australian Open. De 26-jarige Nederlander versloeg de Taiwanees Yen-Hsun Lu overtuigend in drie sets: 6-3, 6-4 en 6-4. In de tweede ronde treft Wessels de Zweed Joachim Johansson.

Wessels is de afgelopen maanden aan een knappe comeback bezig na jaren van blessureleed. Twee jaar geleden stond hij op het punt zijn loopbaan te beëindigen, maar ondanks dat vrijwel iedereen hem had afgeschreven zette Wessels door. ,,Ik wist niet wat ik anders moest gaan doen, anders was ik met tennis opgehouden. Het is nu extra mooi om hier weer te staan'', sprak de huidige nummer 91 van de wereld.

Michaëlla Krajicek kwalificeerde zich voor het eerst voor een grandslamtoernooi. Het zestienjarige talent treft morgen Stéphanie Foretz uit Frankrijk. Bij de mannen verschafte Melle van Gemerden zich een plaats in het hoofdtoernooi. Hij treft de voormalige nummer één van de wereld, de herintredende Juan Carlos Ferrero.