Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Oracle schrapt 5.000 banen bij PeopleSoft

Het Amerikaanse softwareconcern Oracle wil na de overname van zijn concurrent PeopleSoft het totale aantal banen binnen twee weken verminderen met 9 procent tot ongeveer 50.000. Dat heeft Oracle bekendgemaakt. Eind vorig jaar bereikten de twee bedrijven een akkoord over de overname van PeopleSoft. Daar was een strijd van anderhalf jaar aan voorafgegaan. De overname, die Oracle 10,3 miljard dollar (7,9 miljard euro) heeft gekost, is ongeveer een week geleden afgerond.