Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Marathonprimeur Joost Juffermans

Jan Maarten Heideman en Joost Juffermans hebben afgelopen weekeinde de schaatsmarathons van respectievelijk Amsterdam en Assen gewonnen. Voor Juffermans was het zijn eerste marathonzege. De rietdekker uit Stompwijk toonde zich in de eindsprint de snelste van een kopgroep van vijf man. Jeroen de Vries werd tweede, Arjan Becker derde. Miel Rozendaal was de snelste van het peloton en eindigde op de zesde plaats. Hij was zaterdag nog geschorst en moest zijn spruitjespak (als klassementsleider) aan ploeggenoot Andres Landman afstaan. De straf voor Rozendaal volgde op een vechtpartij van vorige week in Haarlem. Daar ging hij op de vuist met Landman.