`Intern rapport over Tolteam moet openbaar'

De Tweede-Kamerleden Vos (GroenLinks) en Wolfsen (PvdA) willen openbaarmaking van het interne politierapport en het rijksrechercheonderzoek naar de werkwijze van het rechercheteam dat de Enschedese vuurwerkramp heeft onderzocht. De conclusies van beide onderzoeken zijn ogenschijnlijk tegenstrijdig. Uit een onderzoek van het Bureau Interne Zaken van de politie Gelderland-Midden, dat via het televisieprogramma Netwerk is uitgelekt, blijkt dat leden van het zogeheten Tolteam zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan meineed en valsheid in geschrifte. Bij de van brandstichting verdachte André de V. werd mogelijk zonder toestemming de telefoon afgeluisterd, terwijl de resultaten aanvankelijk buiten het officiële dossier werden gehouden. Hierom nam de rijksrecherche het onderzoek over. Deze constateerde geen onregelmatigheden. De kamerleden vragen zich af of Donner de Kamer juist heeft geïnformeerd.