Chelsea stopt zegereeks van Jol en Spurs

Chelsea heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van trainer Martin Jol met Tottenham Hotspur. De koploper uit de Engelse voetbalcompetitie versloeg zaterdag de Londense ploeg van de Nederlandse trainer met 2-0.

Lampard maakte beide treffers, waarvan de eerste uit een strafschop. Jol was met Tottenham aan een uitstekende serie bezig. Van de laatste acht competitieduels werd er niet één verloren. De ploeg maakte het Chelsea zaterdag wel lastig, maar de defensieve kracht van de Londenaren bleek opnieuw te groot. De koploper incasseerde dit seizoen in 23 wedstrijden slechts acht treffers.

Concurrent Arsenal leed de derde nederlaag dit seizoen. Bolton Wanderers versloeg de titelverdediger met 1-0. De achterstand van Arsenal op Chelsea groeide door de nederlaag naar tien punten. Nummer drie Manchester United versloeg zaterdag Liverpool met 1-0. Rooney was in de uitwedstrijd de maker van de enige treffer en kreeg daarbij de hulp van doelman Dudek.

FC Barcelona is gisteravond ontsnapt aan nieuw puntenverlies in de Primera Division. De ploeg van Frank Rijkaard nam in Camp Nou met minder dan tien minuten op de klok pas afstand van Real Sociedad.

Samuel Eto'o zorgde koppend voor de bevrijdende 1-0. De socios vergaven de spits uit Kameroen onmiddellijk zijn gemiste strafschop in de vijfde minuut. Ze dankten in een moeite door doelman Victor Valdes die, vlak voordat Eto'o zijn veertiende treffer van het seizoen maakte, de Turkse aanvaller Nihat Kahveci van scoren afhield. Barça viel weliswaar hartstochtelijk aan maar miste besluitvaardigheid en geluk in de afwerking.

Landskampioen Valencia verspeelde dure punten bij Osasuna. Het duel eindigde in 0-0. De bezoekers hadden vergeefs geprobeerd de wedstrijd uit te stellen omdat Marco Caneira vlak voor aanvang te horen had gekregen dat zijn acht maanden oude dochtertje plotseling was overleden na met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis te zijn opgenomen.

De Portugese verdediger vloog meteen met een privé-vliegtuig naar huis terug. Valencia was danig aangeslagen door de familietragedie en speelde slecht. Ook met een man meer Izquierda kreeg rood kon de titelverdediger de beslissing niet forceren. Lichtpuntje was de rentree van de Argentijn Ayala na een knieoperatie.

Real Madrid profiteerde van dat gelijkspel. Dank zij de winst (3-1) op Zaragoza is de `Koninklijke' nu weer alleen tweede op de ranglijst, zeven punten achter Barcelona. Oefenmeester Vanderlei Luxemburgo schrok wel even toen David Villa de bezoekers met een prachtige actie op voorsprong zette. Raul maakte vlak voor rust gelijk op aangeven van Ronaldo. De Braziliaan legde zelf met zijn elfde doelpunt van het seizoen de basis voor de uiteindelijke zege. Owen mocht die op 3-1 bepalen.