Pony 1

Hallo, ik ben Esmee.Ik rijd paard en ik heb ook een verzorgpony. Twee maanden geleden ongeveer ging ik op mijn pony rijden samen met Natascha Uchtman, een andere verzorger. Pony Fiona was heel fris. Er was ook nog een andere pony bij, Axel. Die was ook al zo fris! Nou ja, we gingen gewoon rijden. Natascha moest rijden en daarna moest ik. Ik merkte echt dat ze heel fris was. Toen kwam er een groep wielrenners aan en ik dacht: ,,O help, daar is ze zo bang voor.'' Toen draaide ik haar hoofd naar de wielrenners... Toen zag ze de wielrenners en ze sprong er vandoor en bokte de hele tijd. Het was gewoon rodeo. Toen ging mijn hand dubbel maar ik wist Fiona toch te stoppen! Ik reed weer door. Ze was weer rustig. Een rondje later kwamen er skaters aan! Fiona flipte weer helemaal! Bokken en doen. Maar ik kon haar weer stilhouden. Fiona was niet de enige die schrok. Axel schrok nu ook. Die was helemaal van streek. Hij schoot voor Fiona langs en Fiona schrok weer! Ze ging in volle galop er vandoor. Toen hield ik haar in en toen begon ze te bokken... en toen viel ik er af. Ik had heel erg last van mijn rug. Ik werd helemaal blauw. Mijn vader was binnen een seconde bij me. De bazin en de baas van die pony en mijn vader dachten dat ik een klaplong had en dat ik mijn rug gebroken had, maar dat was gelukkig niet zo! Ik had alleen mijn arm gebroken... Maar ik heb nu nog altijd last van mijn rug en ik denk niet dat ik ooit nog op Fiona ga rijden!

Eigen ponynieuws van Esmee Siebring, 11 jaar, uit Veendam