Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Vegetarisch?

Mijn zusje heb ik uitgenodigd met haar vriend te komen eten. Omdat zij geen gemakkelijke eter is, vond ik het belangrijk om te vragen wat ik wel en wat beslist niet voor haar kan gaan koken. Het is mij nooit helemaal duidelijk geweest of ze nu wel of geen vlees eet. Haar vriend heeft haar wel eens omschreven als `nep-vegetariër'.

Een toepasselijke omschrijving, want op mijn vraag antwoordde zij prompt dat ik wel ,,iets met kip'' kon bereiden. Om enige duidelijkheid te scheppen, vroeg ik haar wanneer ze eigenlijk vlees eet.

Haar antwoord was overduidelijk: ,,Ik eet wél vlees als het in de aanbieding is.''

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik