Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

The Yes Men

Een goede grap, meer dan een goede film. The Yes Men toont een reeks ludieke acties van een groepje antiglobalisten, met voorop Mike Bonanno en Andy Bichlbaum die zich voordoen als vertegenwoordigers van de World Trade Organisation. Met een website, visitekaartjes en keurige pakken banen zij zich een weg naar internationale fora, waar ze de verschrikkelijkste lezingen houden. Het leukste en griezeligste van de film is: ze krijgen geen woedende reacties, maar beschaafd applaus.

Regie: Dan Ollman, Sarah Price, Chris Smith. In: The Movies, Adam.