`Sparta zal nu schuld moeten bekennen'

De affaire-Niels Kokmeijer wordt een zaak voor advocaten. Inzet van de letselzaak is de vraag of Sparta en speler Rachid Bouazouan de aansprakelijkheid zullen erkennen voor het feit dat de speler van Go Ahead Eagles nooit meer betaald voetbal kan spelen.

De 27-jarige aanvaller liep op 17 december een dubbele beenbreuk op na een zware overtreding van Bouazouan tijdens het onderlinge competitieduel in Rotterdam. De raadsman van Kokmeijer heeft Sparta inmiddels een brief gestuurd met het verzoek die aansprakelijkheid op zich te nemen.

De Rotterdamse club liet eerder al weten zich niet schuldig te voelen aan wat er op het veld met Kokmeijer is gebeurd. ,,We zijn als club niet verantwoordelijk. Wel hebben we nu zelf een advocaat in de hand genomen. Hij zal uiteindelijk reageren richting de advocaat van Kokmeijer'', aldus algemeen directeur Bonthuis vanochtend. Eerder had de zaakwaarnemer van Kokmeijer Sparta al benaderd om een uit te keren ,,schadebedrag''.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak in onderzoek. Kokmeijer deed na de wedstrijd aangifte tegen Bouazouan bij de politie. De kans bestaat dus dat de Spartaan zich voor de strafrechter moet verantwoorden voor zijn daad. Kokmeijer kan zijn zaak ook aanhangig maken bij de arbitragecommissie van de KNVB of bij de civiele rechter. Hij twijfelt nog, want een civiele procedure kan jaren in beslag nemen. Bij een gang naar de arbitragecommissie kan hij na een uitspraak niet in beroep.

De voetbalbond heeft Bouazouan inmiddels geschorst voor tien wedstrijden. Sparta zette de jonge speler onlangs terug naar het tweede elftal; hij mocht derhalve niet mee naar het trainingskamp in Turkije.