Representant Sistani vermoord

Een vertegenwoordiger van de invloedrijke shi'itische groot-ayatollah Ali Sistani is gisteravond ten zuiden van Bagdad vermoord, samen met zijn zoon en vier lijfwachten. De moordaanslag op sjeik Mahmoud al-Madaen had plaats toen deze een moskee in Salman Pak binnenging. Salman Pak, dat overwegend sunnitisch is, ligt in een gebied dat bekend staat om zijn wetteloosheid. In Najaf werd een andere medewerker van Sistani vermoord. In Baqouba, zestig kilometer ten noordoosten van Bagdad, werd vanochtend een plaatselijke leider van de Iraakse communistische partij gedood. Hij was de derde communist die de afgelopen drie weken werd vermoord. In Bagdad werd een Turkse zakenman bij zijn hotel ontvoerd. Daarbij werden zes Irakezen gedood. Naarmate de verkiezingen van 30 januari dichterbij komen neemt het geweld in Irak toe. Gisteren werden ongeveer dertig mensen gedood.