Marmelade muffins

Voor het bakken van cake, koek of muffins heb je beslist niet je beide handen nodig. Met mijn beschikbare zes vingers bakte ik in een handomdraai deze overheerlijke muffins. Bereiding: Verwarm de oven voor op 190° C. Vermeng intussen in een ruime beslagkom, die tegen het schuiven op een nat werkdoekje is gezet, het maïsmeel met de patentbloem, het bakpoeder en een snufje zout. Voeg het ei, de olijfolie en de melk toe en roer alles met een vork goed door elkaar tot een dik beslag. Roer tot slot de marmelade door het beslag.

Verdeel het beslag over een muffin flexitray van glasvezel (de deugden daarvan roemde ik onlangs op deze plaats), zet hem op een bakplaat en schuif het geheel in het midden van de oven. Bak de muffins 20 minuten, neem de bakplaat uit de oven en laat de muffins 5 minuten uitdampen in hun vorm. Druk ze daarna van onderaf uit de flexitray en laat ze verder afkoelen op een rooster. Muffins waarin wat maïsmeel is verwerkt zijn heerlijk kruimig en wie daarvan houdt kan meer maïsmeel gebruiken of zelfs alleen maar maïsmeel.

Morgen: meat loaf.

    • Florine Boucher