Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Koopkracht zieke WAO'er 2,8 procent omlaag in 2005

Een alleenstaande WAO'er die dit jaar vaak een beroep moet doen op zijn ziekenfondsverzekering en daardoor zijn no-claim verliest, gaat er 2,8 procent in koopkracht op achteruit. Dat blijkt uit koopkrachtplaatjes die het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft gepresenteerd. Minister De Geus (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, CDA) ziet in de cijfers geen aanleiding om het debat over de koopkracht te heropenen. Volgens het NIBUD wordt 2005 ,,een slecht jaar voor de portemonnee''. De Geus heeft in een reactie laten weten dat dit niet afwijkt van het koopkrachtbeeld dat het kabinet heeft geschetst. Het NIBUD raadt de lage inkomens aan om inkomensondersteuning te vragen bij de gemeenten.