Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

En verder

Muziek in Laren

In het kader van de tentoonstelling van de Berliner Secession zijn er op zondagmiddag in het Singer Laren theaterperformances met Duitse muziek, zang, piano en orgeltje. Op 16, 23 en 30 januari om 14, 15 en 16 uur. Berlijns theater met muziek, van St. Kumulth in de museumzalen, gratis voor museumbezoekers. In de tentoonstelling zijn ruim 100 werken te zien, (schilderijen, werken op papier en sculptuur) van onder meer Max Beckmann, Lovis Corinth, Lyonel Feininger, George Grosz, Dora Hitz, Ernst Ludwig Kirchner, Oskar Kokoschka, Käthe Kollwitz, Max Liebermann, Edvard Munch, Walter Leistikow, Max Slevogt, Friedrich Stahl en vele anderen.

Op 20 januari om 11u15 uur is er een lezing Meet the Singers! waar men kennismaakt met Anna en William Singer die in 1900 uit Amerika naar Laren kwamen en er villa de Wilde Zwanen bouwden. Na de kennismaking met de geschiedenis en achtergrond van dit kunstenaars- en verzamelaarsechtpaar, hun villa, tuin en theater, kan men op eigen gelegenheid het museum bezoeken. Prijs: € 7,50 pp (incl. koffie en dennenkoek, excl. museumentree).

Inl 035-53939 9 of www.singerlaren.nl

Uitwaaien

Op zondag 16 januari organiseren gidsen van het Hoeksche Waards Landschap, in samenwerking met Staats Bos Beheer een excursie met als thema uitwaaien en doorstappen. In een plusminus 2,5 tot 3 uur durende rondwandeling door de Geertruida Agatha Polder, grenzend aan de Oude Maas, vertellen zij deelnemers het één en ander over de omgeving, de geschiedenis van het gebied en wordt er aandacht geschonken aan de vogelsoorten die in het gebied voorkomen.

Zondag 16 januari 13u verzamelpunt & vertrekpunt: Voormalig Hoofd van de Barendrechtse Brug, aan het einde van de Boonsweg. Neem warme kleding, iets te eten en (warms) te drinken mee en eventueel een verrekijker. Kosten: leden HWL € 1, niet leden € 2, kinderen tot 16 jaar gratis. Inl 010-432 24 86.

Verteldiners

In de historische entourage van voormalig VOC-pakhuis Het Peperhuis, kunnen bezoekers tijdens het diner genieten van verhalen en liedjes uit vervlogen tijden. In de voorstelling Als je voor een dubbeltje geboren bent, heb je ook recht op geluk! verhaalt meesterverteller Fons Boer over het turbulente leven van schrijver Herman Heijermans. Een vechter met idealen. Die geloofde in sociale vooruitgang en daarvoor vocht met zijn pen als wapen. De Verteldiners staan gepland op 14 (rookvrij), 15, 28, 29 januari, 11, 12, 25, 26 februari, 11, 12 (rookvrij). Ze beginnen om 18u30 en zijn om circa 22u45 afgelopen. De kosten zijn € 39,95 p.p. (incl. diner en entree binnenmuseum).

Inl www.zuiderzeemuseum.nl