Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Honkbalbod: 119 mln

Carlos Beltran vertoont zijn honkbalkunsten voortaan in dienst van de New York Mets. De befaamde slagman en outfielder, afkomstig van de Houston Astros, tekende gisteren een zevenjarig contract ter waarde van 119 miljoen dollar. Zijn oude club bood `niet meer dan' 105 miljoen.

Beltrans zaakwaarnemer, Scott Boras, had de honkballer ook in de aanbieding gedaan bij grote rivaal New York Yankees. Daar kon hij de komende zes jaar honderd miljoen dollar verdienen. Het bestuur van de vermaarde New-Yorkse honkbalclub bleek zijn zinnen echter te hebben gezet op een extra werper van naam.

Gisteravond werd Randy Johnson van de Arizona Diamondbacks, een van de toonaangevende pitchers van het afgelopen seizoen, gepresenteerd als aanwinst.