Dirigent Sir John Eliot Gardiner begint eigen label

De Engelse dirigent Sir John Eliot Gardiner begint een eigen cd-label, nadat Deutsche Gramophon het contract verbrak voor het op meer dan 50 cd's opnemen van de complete cantates van Bach. Dat schrijft The Guardian. Gardiner, gesteund door sponsors en vermogende bewonderaars, volgt daarmee het voorbeeld van Ton Koopman, wiens cantatenopnamen werden gestopt door het Franse label Erato. Beide Bachprojecten blijken te groot en te duur voor de cd-industrie. Koopman begon met deels eigen geld het label Antoine Marchand, een verfransing van zijn eigen naam, en zet het project nu voort in samenwerking met distributeur Challenge Records. Gardiner, net als Koopman wereldberoemd, noemt zijn eigen label Soli Deo Gloria (Slechts ter ere van God), de woorden die Bach op zijn partituren schreef. Ook orkesten, zoals het London Symphony Orchestra, het San Francisco Symphony Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest zijn een eigen label begonnen.