Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Terrorisme

Politie-agenten in Koeweit gedood

Gewapende mannen hebben gisteren in Koeweit-stad twee van een groep politiemannen doodgeschoten die hen achtervolgde. Dat heeft het Koeweitse ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld. Een van de daders is volgens andere officiële bronnen zelf ook later aan verwondingen overleden. Het gaat hierbij volgens de Amerikaanse ambassade in Koeweit om een moslimextremist tegen wie zij eerder op de dag op haar website had gewaarschuwd. Gezocht wordt nog naar twee of drie medeplichtigen die kans hadden gezien te vluchten. Koeweitse bronnen melden dat zij ervan worden verdacht banden te onderhouden met het islamitische terreurnetwerk Al-Qaeda.