Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Spector zou moord hebben bekend

Popproducer Phil Spector zou direct na de moord op actrice Lana Clarkson in februari 2003 aan de politie verteld hebben dat hij haar per ongeluk had omgebracht. De Los Angeles Times citeerde vrijdag uit de politieverslagen. Spectors chauffeur zou hebben verklaard dat zijn baas kort na het schot naar buiten was gekomen met de woorden ,,ik geloof dat ik iemand heb vermoord''. Het politiedossier bevat verder getuigenissen van drie vrouwen die ooit door Spector bedreigd zouden zijn. De in de jaren '60 met zijn popproducties rijk geworden Phil Spector ontkent elke betrokkenheid bij de dood van Clarkson. Zij zou zelfmoord hebben gepleegd. Spector is in afwachting van zijn proces vrij op een borgtocht van 1 miljoen dollar.