Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

R'dam contracteert derde Amerikaan

Rotterdam Basketbal heeft de 25-jarige Durelle Brown aangetrokken voor de rest van het seizoen. De 2,03 meter lange forward speelde in de Argentijnse eredivisie bij Belgrano San Nicolas, maar werd daar wegens een blessure vervangen. Hij is nu fit, maar voorlopig ook overbodig bij zijn Zuid-Amerikaanse werkgever. Brown, die in Rotterdam zijn landgenoten Shelton Colwell en Khayri Battle tegenkomt, was in zijn laatste studiejaar aan de Universiteit van Manhattan goed voor een gemiddelde van 17,8 punten per wedstrijd.