Miljoen voor Boynton

Judy Boynton, voormalig financieel directeur van de Koninklijke/Shell Groep, heeft het concern vorige week definitief verlaten. De Amerikaanse kreeg van Shell een vertrekpremie mee van één miljoen dollar (758.000 euro).

Boynton was de financiële bestuurder op het moment dat het energieconcern verzeild raakte in het schandaal rond de olie- en gasreserves. Vorig jaar moest Shell deze reserves enkele malen fors afboeken. Het schandaal kostte topman Watts en productiechef Van de Vijver de kop. Boynton moest opstappen als financieel directeur, maar mocht aanblijven als adviseur voor de nieuwe topman Jeroen van der Veer. Zij vertrok per 31 december, een vertrek waartoe volgens Shell met wederzijdse instemming werd besloten. De Amerikaanse krijgt veel minder dat Watts (1,6 miljoen euro) en Van de Vijver (3,8 miljoen). Zij was dan ook slechts enkele jaren in dienst van het concern.