Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wetenschap

Hoge ogen

De directie van Het Oogziekenhuis Rotterdam betreurt het dat uw redacteur zonder het toepassen van enig hoor en wederhoor uitspraken van de heer Melles over Het Oogziekenhuis Rotterdam opneemt (`Hoge Ogen', W&O, 21 dec). Wij missen in dit artikel de bij NRC Handelsblad gebruikelijke analyse naar context waarin iemand zijn uitspraken plaatst. Verdieping in de mening van andere in dit artikel genoemde partijen zoals academische ziekenhuizen, ZonMW (de medische poot van NWO), zorgverzekeraars en overheid ontbreekt nagenoeg. Ook medisch inhoudelijk staan er onjuistheden in die neigen naar een tendentieuze berichtgeving die wij van U niet kennen.

Tegelijkertijd wordt in het artikel (met expliciete vermelding van de website) reclame gemaakt voor een controversiële cosmetische ingreep in de privékliniek van de heer Melles. Wij hopen in de toekomst in uw krant artikelen over de oogheelkunde te mogen lezen die meer aansluiten bij het gebruikelijke hoge kwaliteitsniveau van uw bijlage Wetenschap en Onderwijs.