De lezer schrijft over Kamagurka en de krant na de tsunami 3

Graag wil ik mijn onvrede uitspreken over de berichtgeving over de tsunami die een van de grootste natuur- en humanitaire rampen in jaren blijkt te zijn. Bij eerdere nieuwsfeiten van dergelijke omvang heeft NRC Handelsblad de indeling van de krant omgegooid, en de eerste pagina's van de krant besteed aan het nieuws dat op dat moment de grootste en meest invloedrijke nieuwswaarde had, zoals bij de aanslagen in New York.

Het is mij dan ook een raadsel waarom ik in het geval van de tsunami op pagina 3 van de krant moet lezen over de big business die vuurwerkverkoop tegenwoordig blijkt te zijn, en meer van dergelijke berichten, die op de keper beschouwd nieuwswaardig zijn, maar toch werkelijk geen voorrang verdienen op het nieuws uit Azië.

Het lijkt wel alsof de media langzaam wakker schrikken nu er in plaats van 12.000 doden al meer dan het tienvoudige aantal te betreuren zijn, en er ook nog toeristen van Europese afkomst in het geding zijn. Gelukkig hoef ik u dat verwijt niet te maken, maar de hoeveelheid berichten, en de plek die ze in de krant krijgen stellen mij teleur.

    • Andreas Heijdendael