Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Bulgarije koopt treinen Siemens

De Bulgaarse staatsspoorwegen hebben een contract van 67 miljoen euro getekend met het Duitse elektro- en machinebouwbedrijf Siemens voor de aankoop van 25 dieseltreinen. De eerste twee treinen worden eind januari geleverd. De resterende 23 miljoen euro volgen aan het eind van dit jaar. Dat maakte de Bulgaarse minister van Transport gisteren bekend. Bulgarije koos Siemens boven het Canadese bedrijf Bombardier en het Franse Alsthom. Bulgarije onderhandelt ook nog met Siemens over de aanschaf van 25 elektrische treinen en een onderhoudscontract.