Agra, India

India heeft veel locaties die als werelderfgoed zijn aangemerkt. De bekendste is de Taj Mahal, die steevast op de agenda van de India-reiziger staat. Het mausoleum is een zeventiende-eeuws bouwwerk in de Noord-Indiase stad Agra en wordt gezien als een van de zeven moderne wereldwonderen. Het witmarmeren bouwwerk is tussen 1631 en 1648 gebouwd in opdracht van de Indiase heerser Shah Jahan, als grafmonument voor zijn overleden echtgenote, Mumtaz Mahal. Later werd ook zijn eigen lichaam erin gelegd. Meer dan 20.000 mensen bouwden aan de Taj Mahal, die in 1653 gereedkwam.

In Agra is nog meer werelderfgoed te vinden: het rode Agra Fort aan de oever van de rivier de Yamuna. Het fort is in 1565 gebouwd tijdens de heerschappij van keizer Akbar en is een van de grootste forten ter wereld. Het fort is ingesloten door een dubbele muur, bevat paleizen, binnenplaatsen, moskeeën, baden, tuinen en gracieuze paviljoentjes.

Informatie: reisverslagen over India zijn in overvloed op internet te vinden. Voor een tamelijk compleet overzicht van informatieve sites: india. pagina.nl