Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Slechte kerst voor Marks & Spencer

Het Britse Marks & Spencer heeft vanmorgen gezegd dat de verkopen in de kerstperiode flink zijn tegengevallen. Het retailbedrijf verwacht daarom nu over het fiscale jaar 2004, dat loopt tot eind maart, een winst voor belastingen te boeken van 600 tot 625 miljoen pond (854 tot 890 miljoen euro). Analisten hadden een gemiddelde winstverwachting van 675 miljoen pond. Het bedrijf, dat vorig jaar nog een vijandig overnamebod afsloeg, zei dat de kerstverkopen achterbleven bij die van 2003, ondanks enkele acties om de kanten naar de winkels te lokken.