Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

KKK-lid opgepakt voor moord 1964

In de Amerikaanse staat Mississippi is gisteren een vermeend lid van de racistische organisatie Ku Klux Klan gearresteerd wegens betrokkenheid bij de moord op drie burgerrechtenactivisten in 1964. De drie waren in de zuidelijke staat om zwarte Amerikanen te helpen bij hun registratie als kiezer. De moorden werden in 1988 gedramatiseerd in de film Mississippi Burning van Alan Parker. De arrestatie van de nu 79-jarige prediker Edgar Ray Killen volgt op het heropenen van de zaak en enkele getuigenverklaringen voor een jury.