Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Eigen nieuws

Quiz

Met kerst heb ik een quiz gedaan. Bij vraag tien moesten ze een stuiterend cadeau zoeken, en die moest je op het kleed gooien. Oma moest helemaal op haar buik gaan liggen om het cadeautje te kunnen pakken. We hebben veel gelachen.

Dit zijn de vragen van de quiz: 1. Wat is het grootste plaatje op de kalender.

2. Zoek een pepernoot of een schuimpje in huis.

3. Vind je dat Thijmen goed kan schaatsen?

4. Wat is Thijmens lievelingspokemon?

5. Pak zo snel mogelijk een pion leg hem op je plaats.

6. Geef een bolletje wol met de kin door.

7. Ren naar de keuken en doe de lichten aan in de kast.

8. Kijk naar de soumowedstrijd tussen Hans en Thijmen.

9. Zeg het alfabet achterstevoren op.

10. Pak een stuiterend cadeau.....

Eigen quiznieuws van Thijmen Reinalda, 8 jaar, uit Enschede

Vuurwerk

Ik ben geen fan van vuurwerk omdat:

vorig jaar had onze buurman een vuurpijl in de aarde gestoken en afgevuurd maar er was iets mis gegaan doordat hij bleef zitten in de grond. Later kwam hij er wel uit, maar toen ging hij laag over de stoep en toen kreeg ik een vonk van de pijl in mijn jas en haar. Mijn haar schroeide toen ook.

Toen was ik heel erg bang en gilde heel hard. Iedereen raakte in paniek en ik rende heel hard naar boven om mijn haar nat te maken. Ingrid (vrienden) had een glas champagne over mijn haar en jas geschonken! Gelukkig is het nu weer goed gekomen. Maar dit jaar wil ik geen vuurwerk meer afsteken.

Eigen vuurwerknieuws van Dolores de Jong, 10 jaar, uit Amsterdam

De zeebeving in Azië

De zee begon te springen om op het land te komen,

daardoor zijn er duizenden mensen omgekomen.

Huizen braken af in zee,

duizenden mensen gingen er in mee.

Je moest sterk om dit te overleven,

zal hun familielid nog leven?

Ze hebben geen voedsel meer,

daarom leven ernog maar weinig mensen hier.

Giro 555 helpt de mensen in nood,

Daardoor gaan er minder mensen dood.

Eigen zeebevinggedicht van Maria Nessen, 10 jaar, uit Heemstede Joenkvrouwen

Joenkvrouwen zijn geen jonkvrouwen. Joenkvrouwen zijn heel gevaarlijk, want ze kunnen je opeten als je bukt en ook als je staat. Dus daar moet je nooit naar toe gaan, naar joenkvrouwen.

Joenkvrouwen wonen buiten, in Alkmaar. Weet je hoe joenkvrouwen eruit zien? Nee? Ik weet het ook niet, maar ik denk dat ze eruit uitzien als ... wolven, nee als ... tijgers. Nee, nee, ze zien er uit als prikkelvogels. Maar dat weet ik niet, dat denk ik. Soms zien ze er zo uit, denk ik.

Eigen jonkvrouwennieuws van Jeanine Krist, 3,5 jaar, uit Haarlem

Oudjaar

2004 is aan zijn einde,

pak het vuurwerk maar alvast.

2004 is aan zijn einde,

haal het vuurwerk uit de kast.

Vandaag is de dag,

dat het allemaal mag.

Daarvan maken wij gebruik.

We voelen ons puik.

Ik zie de knallers en ik lach!

Refrein:

Nieuwe, nieuwe, nieuwjaarsdag.

Dat dit nu gebeuren mag!

Na heel erg lang op blijven, roept de klok t' is twaalf uur!

Na heel erg lang op blijven, dat is niet van korte duur.

Ik zie sterren, hele erge verre.

2004 was snel voorbij.

Toch ben ik nu blij.

Ik zie de knallers en ik lach!

Refrein:

Nieuwe, nieuwe, nieuwjaarsdag.

Dat dit nu gebeuren mag!

Eigen oudjaarslied van Ellen Versluijs, 9 jaar, uit Muntendam

Sneeuw

Het sneeuwde vandaag. Onze poes spekje zat helemaal onder de sneeuw. Mijn broer en ik wilden een sneeuwpop maken maar de sneeuw was te koud om aan te raken.

Eigen sneeuwnieuws van Maxime Visser, 8 jaar, uit Almere

Verhuizen

Ik ben al zeven keer verhuisd en heb in vijf landen gewoond. Eerst Muiderberg (in Nederland), toen Polen, toen Griekenland en toen Amstelveen (in Nederland), toen in Bussum (ook in Nederland). Toen gingen we ver huizen naar Saudie-Arabië, maar daar werden bommen op gegooid dus moesten we verhuizen naar Bahrein (daar woon ik nu). Wat een gedoe hè?!

Sorry dat ik `en toen' de hele tijd gebruik maar mijn Nederlands is slecht, dus ik weet niet hoe je spannende woorden op kan schrijven zodat het niet zo saai wordt! Ik zit nu namelijk op een Engelse school.

Ik schrijf zoveel ik kan, dus ga ik nog even door (sorry als ik te veel kwebbel). Ik heb gehoord dat scoebiedoe al is afgelopen, nou ik liet het in mijn school (St.Christophers) de scodiedoetjes zien en nu is het daar een rage.

Ik moet veel werken!

Dank je dat ik even een (lang) gesprekje met jullie kon hebben. Doe de groeten aan heel Nederland

Deze laatste foto is gemaakt in de woestijn in Saudie-Arabië. Het had heel hard geregend, dus in de woestijn kan ook soms water liggen en wel een heleboel hoor!

Eigen reisbrief van Janneke Lind, 10 jaar, uit Bahrein

Wolf en big

Ik heb samen met Frederik (mijn broer) voor het eerst een boek geschreven. Ik heb de letters geschreven en hij heeft meebedacht. Het gaat over een wolf en een big. Frederik heeft er een plaatje bij getekend en ikzelf ook. Misschien kan ik later wel schrijver worden.

Eigen wolf en big-tekening van Ludolf Euwens, 6 jaar, en Frederik Euwens, 4 jaar, uit Boxmeer Ramp in Azië

Het is vreselijk! Veel mensen hebben hun familie en huis kwijt. Op elke dag heb ik dit vreselijke nieuws op TV gezien. Deze tekening is een beeld van dat.

Eigen ramp-tekening van Sakina Dhondia, 7 jaar, uit Delft

Meneer Balkenende !!!!

Bij ons op school zit Suzy Ajo (11 jaar). Zij komt uit Syrië. Ze is een christelijke Koerd. Ze woont al vijf jaar in Nederland. Ze doet mee met idols (op ons klassefeest) en met Sinterklaas en kerst. Ze is erg goed op school en heeft veel goede vriendinnen. Zij leest zes boeken als wij éen boek lezen (maar ja, wij zijn dan ook dyslectisch).

Kort voor kerst kreeg ze een brief onder haar deur doorgeschoven. In die brief stond dat ze samen met haar broer, vader en moeder het land uit moet. Wij zijn boos hierover. Wij vinden namelijk dat ze dat dan meteen tegen Suzy en haar familie hadden moeten zeggen. Ze is gewoon Nederlander, net als mijn broer en ik.

Eigen asielnieuws van Siard (12 jaar) en Idse (10 jaar) Kuipers uit Den Haag