Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Donaties

Het bedrag van 112 miljoen euro aan donaties dat gisteravond om twaalf uur werd bereikt, is nog niet volledig gestort op giro 555. Particulieren en bedrijven konden gisteren via een telefoonnummer toezeggingen doen voor donaties. Het door hen opgegeven bedrag wordt de komende dagen van hun bankrekeningen afgeschreven. Iedere donateur krijgt een bevestiging thuisgestuurd. Via de normale bankprocedure kunnen spijtoptanten hun donatie binnen dertig dagen terugboeken op hun eigen rekening. De Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) willen niet bekend maken hoeveel geld er tot nu toe daadwerkelijk gestort is op giro 555. Dit om verwarring te voorkomen, aldus een woordvoerder. Maandag of dinsdag maken de SHO een nieuwe tussenstand bekend.