Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

C1000 vergroot marktaandeel

De supermarktformule C1000 van Schuitema heeft in 2004 het marktaandeel vergroot van 15,6 tot 15,8 procent. De omzet steeg met 3,67 procent tot 3,95 miljard euro. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt. Directievoorzitter J. Brouwer spreekt van ,,een goede prestatie in dit moeilijke economische klimaat en met de keiharde concurrentie in de supermarktbranche''. In 2004 werden er 7 nieuwe C1000-supermarkten geopend, 8 winkels verplaatst en 40 vergroot. Schuitema is in handen van Ahold maar werkt volledig onafhankelijk.