Zonder notaris vaart niemand wel? 1

Eens in de tien jaar lees ik een artikel dat zo onbeschaamd hautain is geschreven dat ik iedere bereidheid tot genuanceerd denken verlies. Dat was in sterke mate het geval bij het lezen van het artikel `Zonder notaris vaart niemand wel' van Leon Verstappen (NRC Handelsblad, 4 januari).

Met zoals hij zelf beweert 4 miljard argumenten (ja, het staat er echt!) beweert deze hoogleraar dat het noodzakelijk is dat ik als consument bij wet verplicht moet blijven worden om, of ik dat nu wil of niet, van de diensten van de notaris gebruik te maken. Dat zijn argumenten iedere grond missen (immers in de vele beschaafde landen waar deze plicht niet bestaat is er écht geen juridische chaos uitgebroken) is tot daar en toe, maar dat hij niet eens de moeite neemt om de klant in zijn artikel serieus te nemen doet voor mij de deur dicht. Om in de sfeer van het niveau van het artikel te blijven: `de notaris zou verboden moeten worden'.

    • Arend Hermans