Ultraorthodoxen in coalitie Israël

De kleine ultraorthodoxe Verenigde Tora Judaïsme (Yahdut Hatorah) partij heeft na een week nadenken besloten toe te treden tot de nieuwe coalitie van de Israëlische premier Ariel Sharon. Sharon zei gisteren nu binnen enkele dagen een kabinet te kunnen vormen dat in staat is zijn plan voor de ontruiming van alle Israëlische nederzettingen in de Gazastrook uit te voeren. Eerder al had de Arbeidspartij van Shimon Peres ermee ingestemd met Sharons rechtse Likudpartij te gaan regeren. De vijf zetels van Yahdut Hatorah waren echter nodig voor een wat ruimere meerderheid in het parlement van 66 van de 120 zetels. Sharon had zijn meerderheid verloren nadat hij opstandige ultrarechtse partners uit zijn coalitieregering had gezet. De seculiere Shinueipartij stemde daarna uit protest tegen Sharons lonken naar ultraorthodoxe partijen tegen de begroting.