Thaise overheid probeert een economische crisis tegen te gaan

De vluchten van Bangkok naar Phuket zijn dezer dagen nagenoeg leeg. Thai Airways vervoert vrijwel niemand meer. En dat zien beleggers ook. Thai Airways werd op de beurs 4 procent minder waard.

Een verlies, maar tegelijkertijd bewijs dat beleggers zich geen crisis laten aanpraten, betogen de analisten in Thaise kranten. Ook het bedrijf dat vliegvelden zoals dat van Phuket exploiteert, vreest voor verlies.

De Thaise overheid probeert een alomvattende economische crisis tegen te gaan en zegt 768 miljoen dollar te investeren in de getroffen watervoorziening, communicatiemiddelen en kabels langs de weg. Bouwbedrijven en leveranciers van grondstoffen doen goede zaken. De koers van aandelen van Millennium Steel en Siam Cement stegen de afgelopen dagen in beide gevallen met twee procent.