EN VERDER

Dansen voor Azië

Op donderdag 6 en vrijdag 7 januari organiseren Off_Corso, Now & Wow, Nighttown & Rotown in Rotterdam een clubnacht onder de naam Tsunami S.O.S. met als doel zo veel mogelijk geld binnen te halen voor giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Op het dance festival zullen ruim 50 (inter)nationale artiesten gratis optreden. Op de verschillende locaties is een grote diversiteit aan djs en stijlen te zien en te horen waaronder Techno, Drumnbass, Hiphop, House, Urban en nog veel meer. Chezz & Deep Diggin', Git Hyper, Eni-Less, Andre Dadi, Ron Wood, Mike Redman, Mack, live breakdance performance, Benny Rodrigues, Dimitri, Lacroix, Gregor Salto, Cleon Macnack, MC Spider en vele anderen.

Inl http://client.webbster.nl/tsunami_sos/banner.gif

Proza proeven

Proza Proeven is een voorleesavond in Berlijnse stijl. De eerste aflevering is op dinsdag 11 januari. Elke avond treden zes prozaïsten op die voorlezen uit nieuw, nog niet eerder gepubliceerd werk (o.a. Karel ten Haaf, Daniel Dee en Maria van Daalen. Vj's Laurine Brigman en Sieger M. Geertsma zorgen daarbij voor achtergrondbeelden.

Usva-theater, Munnekeholm 10, Groningen. Aanvang 20u30. Entree € 3.

Literatuuravond

In het kader van de tentoonstelling `Marokko, 5000 jaar cultuur' komt de schrijfster Naima El Bezaz vanavond in de Nieuwe Kerk spreken over haar werk en achtergronden. Zij schreef onder meer Minnares van de Start 20u. De expositie is op donderdag tot 22u te bezichtigen. Entree €10.

De Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam

Gratis taxatie

Wie zich afvraagt wat de krabbel betekent onder aan het schilderij dat al jaren boven de bank hangt, kan de komende week terecht bij Christie's. Geheel kosteloos zullen de experts van veilinghuis Christies in Wassenaar, Eindhoven en Laren uw 19de eeuwse schilderijen onderzoeken en taxeren. Particulieren kunnen in januari hun 19de eeuwse schilderijen en werken op papier laten taxeren op 12, 13 en 17 januari. Onze specialisten zijn dan aanwezig in achtereenvolgens: Auberge de Kievit, Stoeplaan 27 in Wassenaar, het Van Abbemuseum in Eindhoven en het Singermuseum in Laren.

Alle dagen zijn van 10-16u. Inl 020-575 52 98 of www.christies.com

Boerenwandeltocht

Op zondag 9 januari wordt een wandeltocht georganiseerd in het fraaie coulissenlandschap van Winterswijk. Tussen 9-11 uur worden de wandelaars verwacht op Kaasboerderij en Herberg De Harmienehoeve, Kulverweg 2-4 in buurtschap het Woold, waar zij worden ontvangen met koffie. Daarna wordt aan de hand van het routeboekje de 15 kilometer lange tocht op eigen gelegenheid afgelegd. Onderweg krijgen de wandelaars erwtensoep bij de gerestaureerde boerderij van t Rookshuus.

Deelname € 7,50 (incl routeboekje, koffie, etc. Lunchpakket meenemen. Inl 0543-56 44 91 & www.harmienehoeve.nl of www.boerenrecreatie.nl