Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Kroatische minister opgestapt

De Kroatische minister van Buitenlandse Zaken Miomir ˇZuzul is gisteren afgetreden, na te zijn beschuldigd van corruptie. ˇZuzul, sleutelfiguur in Kroatiës streven naar EU-lidmaatschap, spreekt de beschuldigingen tegen, maar liet weten ,,geen last'' voor de regering te willen zijn. ,,Alle juridische instanties hebben mijn onschuld bevestigd, maar de schade is aangericht. Met dit besluit wil ik de weg naar volledige integratie in de EU vergemakkelijken'', aldus de minister. ˇZuzul is er door de oppositie en in de media van beschuldigd smeergeld te hebben aangenomen.