Dansstuk Listopad niet uitgevoerd

Dance Works Rotterdam zal een nieuw dansstuk van Bruno Listopad niet uitbrengen. Vanwege ziekte in zijn familie verbleef de choreograaf voor enige tijd in zijn vaderland Portugal. Het ontbrak hem vervolgens aan tijd om punten op de i te zetten. In plaats daarvan maakte Rafael Bonachela (Barcelona, 1972) in drie weken het groepsstuk Lay your hands on me. Bonachela noemt zich een `movement junkie'. Vanaf 1992 danst hij bij de Britse Rambert Dance Company en is daar sinds 1993 huischoreograaf. Bonachela is eveneens `hot' in kringen van mode, industrie en popmuziek, waarvoor hij films, commercials en clips maakt. Hij werkt voor MTV en choreografeert tv-shows en tournees van Kylie Minogue. Dance Works Rotterdam combineert zijn werk met Simons' Blue Dance. De première is op 12 januari.