Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voeding

Meer omzet voor groothandel Sligro

De levensmiddelengroothandel Sligro heeft vorig jaar 6,7 procent meer omzet geboekt dan in 2003. De omzet bedroeg 1,45 miljard euro, meldde de onderneming vandaag. De toename is vooral toe te schrijven aan het feit dat 2004 een werkweek meer telde dan het jaar ervoor. De autonome groei bedroeg slechts 0,1 procent. Toch ontwikkelde de omzet zich in het vierde kwartaal beter dan in oktober was aangegeven. Dat manifesteerde zich volgens Sligro vooral bij de foodserviceactiviteiten, waaronder de levering van levensmiddelen aan ziekenhuizen en kantines.