Een dode door vuurwerk

De jaarwisseling is in een groot deel van het land relatief rustig verlopen. Een 16-jarige jongen uit Vriezenveen is gisteren in een ziekenhuis in Almelo overleden, nadat hij afgelopen vrijdagavond zwaargewond was geraakt door ontploffend vuurwerk.

Volgens woordvoerders van verschillende politiekorpsen is er buiten veel kleine incidenten van brandstichting en vandalisme weinig bijzonders gebeurd. Brandweerkorpsen moesten wel vaak uitrukken, maar alle branden waren snel geblust.

De Amsterdamse brandweer rukte bijvoorbeeld driehonderd keer uit, volgens een woordvoerder van de gemeente is dat niet meer dan gemiddeld.

Op verschillende plekken in Nederland waar vorig jaar nog schermutselingen tussen politie en burgers plaatsvonden, bleef het nu rustig. Op enkele plaatsen in het landen vonden wel kleine confrontaties met de politie plaats.