Stadsdiner

Het idee is dat je op een aangename en ontspannen manier andere inwoners van de stad leert kennen die je anders niet zou tegenkomen. De gedachte van het stadsdiner is dat je meer gevoel voor je stad en haar inwoners krijgt naarmate je er een duidelijker beeld bij hebt. Zo'n beeld kun je het beste vormen onder een ontspannen etentje, vandaar het stadsdiner.

De opzet is eenvoudig: als jij meedoet, vraag jij een tweede persoon mee naar het stadsdiner. Wel is het de bedoeling om een zo representatief mogelijke groep te krijgen ten opzichte van de stad. Hou daar ook rekening mee in de keuze van jouw gast. Je mag een bekende meenemen, zoals je buurman of een vriend die graag andere mensen leert kennen. Uitdagender en leuker is het om een onbekende mee te vragen, iemand wiens gedachten en ideeën je wel aangaan maar die je anders niet te weten komt. Misschien zelfs iemand die je nooit hebt durven aanspreken. Het kan de bakker zijn, of een hangjongere of die oma die altijd 's ochtends bij de tramhalte staat.

    • Ewoud Poerink