Ontslag trainer Dick de Boer bij Cambuur

Cambuur Leeuwarden heeft trainer/coach Dick de Boer ontslagen. De club uit Leeuwaren nam die maatregel wegens de tegenvallende prestaties. De ploeg staat na de eerste seizoenshelft op de zestiende plaats in de eerste divisie. Eerder hadden club en trainer/coach al besloten na het lopende voetbalseizoen uit elkaar te gaan. Bij die gelegenheid werd afgesproken tijdens de winterstop een evaluatie te houden. Deze leidde tot het onmiddellijke vertrek van de hoofdtrainer. ,,We hebben de afweging zorgvuldig gemaakt'', verklaarde voorzitter Adema van Cambuur. ,,Voor de competitie begon was de doelstelling een plaats bij de eerste zes en daar zijn we ver van gebleven.'' Wie De Boer opvolgt, is nog niet bepaald. Assistent-trainer Jan Schulting heeft voorlopig de leiding over de spelersgroep.