Nederland in touw

Slager Klaver uit Dronten doneert 1 euro aan gironummer 555 voor elke twee ons verkochte vleeswaar, fietsenmaker Van Rees uit Lelystad maakt voor elke gemonteerde band tien euro over, bankconcern ING richt een eigen hulpfonds op met een startkapitaal van 700.000 euro en de KLM stelt gratis vrachtruimte ter beschikking voor het vervoer van hulpgoederen.

Legeflessenacties, broodacties, keukenacties, oliebollenacties: Nederland mobiliseert ten behoeve van de slachtoffers van de zeebeving in de Indische Oceaan. De bereidheid tot geven is groot, melden de Samenwerkende Hulporganisaties. Sinds 26 december is het bedrag, overgemaakt naar gironummer 555, gegroeid tot 9,3 miljoen euro.

Nederlanders blijken zelf ook iets te willen doen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Een inventarisatie leert dat honderden, waarschijnlijk duizenden, kleine en grote particuliere initiatieven zijn ontstaan. De omvang van de initiatieven heeft inmiddels geleid tot een waarschuwing van de kant van de Samenwerkende Hulporganisaties die geen ,,onnodige versnippering'' willen van de hulpacties.

hulpacties: pagina 2