Gezochten Al-Qaeda gedood

Van tien moslimextremisten die deze week door de Saoedische veiligheidsdiensten zijn gedood, stonden twee op de lijst van 26 meest gezochte terroristen. Dat is gisteren officieel bekendgemaakt. Drie extremisten werden dinsdag gedood, een dag vóór twee zelfmoordaanslagen in Riad. Kort na deze aanslagen, waarbij twee doden en 90 gewonden vielen, werden zeven extremisten doodgeschoten bij een inval in een huis in Riad.

Na een periode van relatieve rust zijn met het terreurnetwerk Al-Qaeda verbonden extremisten weer in het offensief gegaan. Eerder deze maand bestormden zij het Amerikaanse consulaat in Jeddah, waar zij vijf niet-Amerikaanse employés doodden voor vier van de vijf aanvallers zelf werden gedood.

Een van de gedode extremisten zou verantwoordelijk zijn geweest voor de internetboodschappen van Al-Qaeda in Saoedi-Arabië. Een tweede werd ervan verdacht de bomauto te hebben geassembleerd die in november 2003 werd gebruikt om een woongebied in Riad op te blazen (18 doden).