Eerste gipsvlucht terug uit de Alpen

De eerste gipsvlucht van het pas begonnen wintersportseizoen is gisteren om 13.00 uur op Rotterdam Airport geland. Het toestel, dat uit Innsbruck was vertrokken, vervoerde tien patiënten uit voornamelijk Oostenrijk. Tien ambulances stonden klaar om de onfortuinlijke wintersporters op te halen en naar ziekenhuizen te brengen. De eerste medische vlucht was aanvankelijk voor dinsdagochtend gepland. Omdat er begin deze week nog maar weinig wintersportslachtoffers waren en de ambulancevliegtuigen ook voor repatriëringsvluchten uit het rampgebied in Azië nodig zijn, werd de vlucht twee dagen uitgesteld. Tyrol Air Ambulance, die de medische vluchten in opdracht van de verzekeringsmaatschappijen uitvoert, verwacht dit seizoen ongeveer 1.200 gewonde wintersporters te repatriëren.