Een intenser en gevarieerder parcours

Vanuit Barcelona gaat vandaag de woestijnrally Parijs-Dakar van start. Op de eerste dag gaat het om een tijdrit van slechts vier kilometer. Een dag later wordt naar Granada in Zuid-Spanje gereden, een rit over 919 kilometer. Na de daaropvolgende oversteek naar Marokko begint de rally echt: in totaal wordt door auto's, vrachtwagens en motoren ruim 5.400 kilometer geraced, inclusief de zogeheten verbindingen tussen de races door. Volgens de organisatie is het parcours richting Dakar dit jaar intenser en gevarieerder dan in het verleden. In totaal doen 696 voertuigen (motoren, auto's en vrachtwagens) mee, ruim 200 meer dan vorig jaar. Daaronder bevinden zich zeventien equipes uit Nederland. Beste Nederlander was vorig jaar Gerard de Rooy die derde werd in het vrachtwagenklassement.