De plasticzakkenbak

Staat u ook wel eens bij de Albert Heijn? Onverwachts tussendoor even een boodschap halen? Tja, dan heeft u natuurlijk géén plastic zak bij u om de boodschappen in te vervoeren

Wat doet u?

U koopt een tas en baalt ervan dat u daar geld aan kwijt bent én dat u weer een plastic zak in omloop brengt terwijl uw kast thuis al vol ligt met plastic zakken.

U pakt een kartonnen doos, die u later weer bij het oud papier in elkaar moet stampen.

U pakt zo'n klein dun plastic zakje dat bedoeld is voor het afwegen van groenten en fruit.

Als klantvriendelijke, maar vooral ook als milieuvriendelijke oplossing stel ik voor: de plasticzakkenbak bij elke supermarkt. Iedereen krijgt (behalve bij supermarkten) bij aankopen een plastic zak: bij Blokker, Hema, bakker et cetera. Gevolg is dat iedereen thuis plastic zakken weggooit. Dit terwijl men vervolgens weer een plastic zak(je) nodig heeft als men in de supermarkt staat. Omdat men inmiddels al gewend is om papier, glas en dergelijke te scheiden, kost het geen enkele moeite om af en toe ook de overtollige plastic zakken uit de kast in een speciale plasticzakkenbak in de supermarkt te deponeren. Degenen die bij de supermarkt staan, hebben dan de keuze: of ze kopen een tas of ze vissen een tas uit de plasticzakkenbak.

    • Caroli Buitenhuis