Einde CAO-overleg verzekeringssector

De onderhandelingen over een nieuwe sector-CAO voor de verzekeringsbranche zijn in een impasse geraakt. De vakbond FNV Bondgenoten eist voor de circa 20.000 medewerkers van verzekeraars als Interpolis, de Amersfoortse en Aegon die geen eigen CAO kennen, een loonsverhoging van 1,25 procent per 1 januari 2005. Het Verbond van Verzekeraars pleit echter voor ,,een structurele nullijn''. ,,Wij willen graag onderhandelen, maar dat heeft geen zin zolang de werkgevers vasthouden aan die structurele nullijn. Het Verbond moet eerst met een reëel loonbod komen'', aldus onderhandelaar W. de Ruijter van FNV Bondgenoten. De werkgevers hebben vorige week nog een eenmalige bonus van 1 procent per 1 januari geboden, maar dat is volgens De Ruijter onvoldoende basis om verder te onderhandelen. De laatste CAO voor de verzekeringsbranche liep af op 1 juni. De bedoeling was deze met terugwerkende kracht te vernieuwen tot 1 juni 2005. Volgens De Ruijter gaan de bonden zich nu met hun leden beraden over de situatie.