Cartoons over tsunami zijn stuitend en grof 3

Wat heb ik weer moeten lachen om die grappige Kamagurka. `Tsunami', ze verzinnen ook altijd iets nieuws! Weliswaar staat op pagina 4 dat er de afgelopen eeuw al 141 verwoestende tsunami's zijn geweest, maar een mens kan toch niet elk nieuw woord onthouden? En het is toch ook wel erg komisch als iemand plotseling geconfronteerd wordt met een alles verzwelgende vloedgolf, terwijl hij net de andere kant op kijkt.

Er is geen ramp groot genoeg of Kamagurka weet er wel weer iets leuks van te maken. Gezien de zeldzaamheid van tsunami's moeten we echter vrezen dat Kamagurka nooit meer zo'n kans krijgt om iets te produceren dat zo humoristisch is als de `cartoon' van 27 december. Zou het daarom niet beter zijn als hij zijn bijdragen aan NRC Handelsblad nu maar eens beëindigt, al is het alleen maar omdat zijn geteken en geschrijf zo langzamerhand toch wel erg gênant begint te worden?