Ali Boussaboun van NAC naar Feyenoord

Feyenoord heeft zijn eerste grote aankoop voor volgend seizoen rond. De Rotterdammers hebben een overeenkomst met Ali Boussaboun van NAC bereikt, meldt de website van Feyenoord.

De 25-jarige aanvaller komt op 1 juli 2005 naar Rotterdam. Zijn contract bij NAC Breda loopt aan het einde van het lopende seizoen af. Bij Feyenoord tekent Boussaboun, als hij medisch wordt goedgekeurd, een verbintenis voor vier seizoenen. Bij NAC scoorde hij dit seizoen al negen keer.

Boussaboun begon zijn loopbaan in het betaalde voetbal in het seizoen 1996/1997 bij ADO Den Haag. Daar speelde hij vijf jaar. In 2001 verhuisde hij naar FC Groningen, waar hij het één seizoen volhield. Vervolgens trok de aanvaller naar NAC Breda, waar hij uitgroeide tot een van de smaakmakers.

Boussaboun kwam enkele malen voor Jong Oranje uit, maar koos onlangs definitief voor het Marokkaanse elftal. In 225 competitieduels trof Boussaboun, in Tanger geboren, 55 keer het doel.

Volgens diverse media is de kans groot dat Feyenoord-aanvaller Thomas Buffel in de winterstop vertrekt. De Belgische international, die bij trainer Ruud Gullit niet op een basisplaats kan rekenen, zou in de belangstelling van VFB Stuttgart, Glasgow Rangers en Anderlecht staan. Buffels contract loopt in 2006 af.